Neem contact met ons op
Friesland Bank ballon HZPC ballon Countus ballon Balink ballon Regts professional ballon De ijzeren man ballon

Loftsiler Ballonvaarten

Passagiers informatie

Voor de aanvang van de vaart
Ballonvaren is een weers-afhankelijke activiteit. Zorg ervoor dat u van de ballonvaarder de bevestiging hebt ontvangen omtrent het doorgaan van de vaart. Afspraaktijden kunnen zijn aangepast aan de omstandigheden. Het is van groot belang dat u tijdig op de afgesproken opstijglocatie bent.

Meeting
Zodra u op de opstijglocatie bent, meldt u zich meteen bij de ballonvaarder of diens crew. Het is gebruikelijk dat zij met de voorbereiding beginnen zodra iedereen is gearriveerd.

Wat te dragen
Voor een ballonvaart is het niet noodzakelijk speciale kleding te dragen. Wat u aan zou trekken voor een stevige wandeling is geschikt voor een ballonvaart. Makkelijk zittende schoenen of laarzen zijn aan te bevelen. Het is in de ballonmand niet koeler dan op de grond. Vermijdt nylon kleding.

Camera meenemen
Sinds dit jaar zijn er GEEN RESTRICTIES MEER aangaande het maken van luchtopnames !.  Houdt u nog enkele opnames vrij voor na de landing.

Hoe lang duurt ons avontuur
Trek er minimaal zo'n drie uur voor uit. Er kan vertraging optreden voor de opstijging, omdat er gewacht moet worden op optimale weerscondities. De vaart duurt gemiddeld een uur. Dit hangt af van het gebied waar u naartoe vaart, de landingsmogelijkheden aldaar en de weersomstandigheden. Wij adviseren u om niet direct na de vaart iets te plannen.

Hoe hoog en waar naartoe
Ballons varen met de wind mee en dus weten we nooit exact waar naartoe en hoever we zullen varen. De ballonvaarder kan uitstekend de vaarhoogte controleren, die zal gewoonlijk niet hoger dan 3000 voet (ca. 1000 meter) en meestal tussen 500 en 1000 voet (ca. 150 tot 300 meter) zijn.

Familie, vrienden en kennissen
Vanzelfsprekend wil iedereen u uitgeleide doen en een goede vaart toewensen. Belangstellenden kunnen heel vaak bij de voorbereiding assisteren maar moeten altijd de aanwijzingen van de balloncrew opvolgen.

Zodra de ballon is opgestegen kunnen familie en kennissen met hun eigen auto achter de ballonvolgauto de hele vaart tot de landing volgen. Ga nooit zonder toestemming van de bemanning het terrein op. Wij vertrouwen op de medewerking en de goodwill van de landeigenaar en het is van het grootste belang dat de goede relatie gehandhaafd blijft. Het land in wandelen, of, nog erger, onuitgenodigd met de auto het weiland op rijden, kan de relatie met de landeigenaar onder druk zetten. Heel vaak is de eigenaar economisch afhankelijk van zijn land en dat dient te worden gerespecteerd.

Na de Landing
Na de landing en als de ballon is opgeruimd ondergaan de kersverse luchtreizigers volgens oud gebruik de traditionele champagnedoop (fototoestel bij de hand houden!) en ontvangen van de piloot een op naam ingevuld herinneringscertificaat met alle vluchtgegevens. Kunt U na de landing geen vervoer terug regelen, geeft U dit dan bij de vaartplanning door? Wij proberen hier dan, in overleg, een oplossing voor te vinden.

Roken en drinken
Uit veiligheidsoverwegingen is roken binnen 50 meter afstand van de ballon niet toegestaan. Tijdens de ballonvaart mag nimmer worden gerookt. De ballonvaarder is niet bevoegd om personen te vervoeren die kennelijk onder invloed van alcohol of drugs zijn.

Tot welke leeftijd
Er is geen maximum leeftijd voor het maken van een ballonvaart. Desondanks kan de ballonvaarder uit veiligheidsoverwegingen afwijzend beschikken. Weersomstandigheden en het vermogen om instructies van de piloot op te volgen kunnen hierbij een rol spelen.

De startplaats
Waar wordt opgestegen hangt af van de heersende windrichting en windsnelheid, en wordt op de afgesproken dag bepaald. Loftsiler probeert te varen boven het gebied waar de passagiers wonen, indien dit op de geplande dag is te combineren. Hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend.

LOFTSILER heeft vaste opstijglokaties binnen de driehoek Wolvega-Bolsward-Drachten. Boekt U een vaart vanaf 4 passagiers, dan kan de startlokatie naar wens worden gekozen, uiteraard rekening houdend met de heersende windrichting op de geplande dag !

Temperatuur en gewicht
Hoe hoger de temperatuur op de geplande dag is, hoe minder passagiers er mee gaan. Passagiers die zwaarder zijn dan 90 kg dienen dit bij aanmelding op te geven!